Pentusien maailma laajenee

eli pentuset ovat nyt päässeet laajentamaan maailmaansa nyt koko asuntoon, kun ollaan itse paikalla ja vipeltävät nyt kovasti ympäri. Balamut on tyytyväinen kun saa olla taas isukki. Jaksan ihmetellä sitä, miten Yanisha ja Balamut selkeästi pitävät jopa vahtivuoroja pentusien valvomisessa.

Selkeästi perhe pitää yhtä ja siihen  kuuluu myöskin Chaya tietysti. Tässä muutama perhekuva lepohetkeltä(ikävä kyllä ne kuvat epäonnistui, missä oli Chayakin mukana, liikaa liikettä :D).


 Makkarissa pesä alkaa jo jäädä ihan unholaan ja unihetket hoituu emännän sänkypaikan lisäksi tynnyrin päällä.




Romeolta lähti pallit

Romeolta kävi kastraatiossa ja muuten kaikki hyvin, mutta teki "Chakanit".

Eli mitä tarkoittaa "Chakanit". Chakan todella reagoi tuohon kastraation jälkeiseen kipulääkitykseen melkoisen voimaakkasti ollen ihan "huumepöllyissä" ja potilaalla itsellään oli hyvin hauskaa, muilla ei niinkään :D. Eli vesikipot joutui siirtämään vessaan, koska muuten olivat alta aika yksikön ympäri keittiön lattiaa. Muutenkin meno oli todella rajua ja piti välistä ottaa sisko turvaan, kun pöllyissä oli otteet normaalia rajumpia. Kaikki telkkarissakin liikkuva oli niin huisin kivaa, että ruutua piti oikein hakata tassuilla jne.

Romeohan on myöskin ihme vesikissa, eli mökillä kahlailee vedessä ja vessassa pojulla leikkivati :).
Romeo oli siis toteuttanut samat vesileikit ja lisäksi levitellyt ruoatkin ympäri  kämppää :). Nyt on kupiot taas pysyneet ojennuksessa, kun "pöllyt" haihtuneet eli kävi kastraatiossa toissa päivänä.


Vauhti vaan kiihtyy

Pentusien vauhti vaan kiihtyy päivä päivältä.  Silloin on tutuhetki lempipaikaksi on nyt tullut emännän sängynpuoli oman pesän sijasta. Pesään olen yrittänyt välsitä nostella itse nukkumaan mennessä, mutta hyvin pian pikku vipeltäjät mamman kera ovat emännän vieressä sängyssä.

Suora-tytsykin oppi vihdoin syömään lautaselta, tähän asti siis pikku diivaa syötetty kädestä :). Ruokaa meneekin melkoista tahtia ja todella lisää saa olla laittamssa alvariinsa. Nämä pennut eivät ole olleet kuivamuonasta ole kiinnostuneita, vaikka sitäkin esillä emolle ja Chayalle koko ajan eli märkämuonaa uppoaa jo aivan tajuttomia määriä :D.






Pennut täyttää huomenna 6 viikkoa

Vihdoin kuvia :). Eli sain tänään hankittua edes jonkinlaisen kameran. Välissä on kyllä näpsitty kännyllä, mutta ovat olleet sen verran huonoja, ettei niitä ole tänne kehdannut pistää. Tässä muutama laumakuva huomenna  6 viikkoa täyttävistä pentusista.

Pojat ahmivat ruokaa jo urakalla, tyttö ei vieläkään syö lautaselta, mutta välsitä innostuu kädestä syömään niin, että sormenpäät on vaarassa(on meinaan tosi terävät hampit). Hiekkalaatikolla käydään mallikkaasti jo myös ja hienoa on ollut myös se, että nämä pennut eivät ole kiinnostuneet hiekan popsimisesta missään vaiheessa.

Tänään kiipesivät sitten ensimmäistä kertaa korkean kiipeilypuun ylätasolle, tätä ennen alemmat tasot ovat riittäneet. leluillakin leikitään jo kovasti ja tuo kuvassa näkyvä huiska alkaa olla jo melkoisen tynkä sulkapäästä :D.

Tässä vielä pari yksilökuvaa, Suora-tytsy leikki tuolla huiskalla yksistään

Joku pojista pällistelemässä kiipeilypuussa (joka niin kuin rekvisiistasta näkyy on minun sängyn vieressä toimien välistä yöpöytänä....)





Nyt on vajaan parin päivän sisään tapahtunut melkoinen hyppäys taas pentusten kehityksessä.

Toissayönä alettiin liikkumaan urakalla pesän ulkopuolella ja tänään maistui ensimmäistä mössömuonat kaikille :). Muukin muona taitaa maittaa melkoisen pian, kun muonan makuun pääsivät, sen verran ovat jo tutkailleet ja haistelleet ruokakuppeja emon käydessä syömässä. Eli seuraavana odotellaan ensimmäisiä hiekkisasioita, toivottavasti oikeaan paikkaan :D.

Kamera on todella rikki :(, otin eilen kyllä miehen kamerakännyllä kuvia, mutta ei sillä kyllä kummoisia saa, varsinkaan kun käy melkoinen vipinä jo.


Pennut 4 vk

... eikä edes kuvia luvassa :(, meitin kamera taitaa olla rikki. Katsotaan jos saan tuolla miehen kamerakännyllä  napsittua jotain.

Nyt uskallautdutaan jo porukalla välistä tutkimaan maailmaa, yleensä vain silloin, kun minä olen paikalla :). Töpö on ahkerin ja uteliain maailmanmatkaaja, seuraavana Suora-tytsy ja Koukkukin on päässyt reissujen makuun. Pennuista isoin jumbo viihtyy välistä yksistäänkin pesässä eikä niin välitä seikkailuista, vaikka välistä lähtee kavereidenkin mukaan.

Ruokakaan ei ole yhäkään alkanut kiinnostaa, tosin miksi kinnostaisikaan, kun kerran mamman tisusta riittänyt murkinaa, Eiköhän se kohta, nyt jo välistä menevät mamin viereen pällistelemään, kun mamma tankkaa. Pentuhiekkeiksellä käyvät välistä nyt tonkimassa, mutta ei ole ollut sillekään vielä tarvetta eli ei bongattuja asioita.

Chayalla on ristiriitainen rooli nyt, välistä selkeästi on pikku mamman apuri ja pisittää ja pesee pikkuveikkoja ja siskoa sekä on apuna vahtimassa tutkimusmatkoja.... mutta sitten taas välistä intoutuu leikkimään ja otteet on hieman liian rajut... samoin Chaya on päässyt myöskin taas ihan tisuvaaaviksi myöskin välistä. Yanisha jopa tuntuu tarvoavan Chayalle välistä, joten ilemeisesti on apua tuosta, kun tisut liian täynnä.

Pennut on taas tynnyrissä...

 Meidän Yanisha mamma se ihan käytännössä haluaa kasvattaa pentunsa tynnyrissä :D.

Emäntä alkoi liikaa ilmeisesti mamman mielestä kiirehtimään asioita ja päätti muuttaa pennut tuonne edellisestäkin pentueesta tuttuun kiipeilytynnyriin, kun hänen mielestään ruoka ja vesikipot ei vielä pentujen lähelle kuulu saatika pieni hiekkaloota... kun ne poisti ja vaihtoi tynnyrin tuon pienen aiemmin esiintyneen kiipeilypuun tilalle niin taas kelpasi.

Siinä ei ollut Yanishan mielestä mitään vikaa, että laatikko vaihdettiin jo tuota ennen nailon häkkiin, joka hieman tilavampi kuin entinen loota. Emäntä kun ajatteli, että sinne mahtuu sitten muona ja vesikipot, jos vaikka innostuisivat pentuset niistä, mutta tämä ei sitten ollutkaan ok. Mössömuonaa olen yrittänyt maistattaa suoraan suuhun, mutta vielä ei ole kovin innostuttu.

Töpö on pennuista ainoa tähän asti, joka on siis ihan omintoimin jo käynyt tutkimassa ulkomaailmaa, muut pysyttelevät pesässä, mutta siellä käykin jo sitten kova temmellys välistä ja siis päässeet myöskin tuohon kiipeilyn makuun kunnolla tuolla tynnyrillä :). Suora-tytsy tulee myöskin mielellään heti ulos, kun olen lähellä. Koukku ja Jumbo(ent. Suora-poju) taitavatkin sitten olla tosi mammanpoikia, lähinnä painivat keskenään ja viihtyvät mamman tisulla.